Nuffnang Ads

March 29, 2017

South Korea Autumn 2016 : Day 3 - Nami Island


Day 3 - 31/10/2016

Hari ketiga ni kitorang terjah Nami Island ... mmg dah target cemane sekalipun trip kali ni Nami Island tetap kami nak terjah sebab view kat sini seharusnye ohsem banget time autumn ... few days before pegi, dah janji dengan geng travel yg kebetulan ade gak kat Seoul time tu and nak pegi sesama .. tapi last minit diorang kensel plak sebab pagi tu cuaca mmg tak memberangsangkan dengan hujan segala ... akan tetapi sebab aku dah ade plan lain for the next 3 days, makanye untuk mengejar autumn foliage kat Nami, aku redah jugak la

Macam biase, demi nak jimat on tambang train, kitorang naik train biase jer ... masa dalam train, sempat berkenalan dengan 2 org ladies yg nak menghala ke Nami jugak .. jadiknye masa dah sampai kat Gapyeong station, kitorang share cab ... satu cab 4000 won .. sorang bayar 1000 won saje :)

Sampai kat jeti, fuhhhh merecik tengok dedaun in autumn colors ... pastu org pun tak ramai sangat and takde queue pun nak naik feri ... seb baik sangat


Gambar tiket akan ikut season ... harga tiket masih lagik 8,000 won per person

Oklah takde ape sangat nak citer kat Nami island ni sebenarnye ... layan gambar je la ehh




Dah siap resort ni ... masa datang tahun lepas still under construction



Dah sampai jeti Nami island


Untuk sapa2 yg malas jalan, boleh naik tour bus ni .. tapi commentary semua in hangul















Singgah makan kat restoran Asian Cuisine ... tapi taste tak brape kene dengan tekak aku

Gambar wajib .. tapi kali separuh jer sebab ramai sangat dok photobomb























Lepas almost 6 hours kat Nami, kitorang amik feri balik semula ke Gapyeong



Bubbye Nami Island ... tak tau la bile boleh jejak lagi ke sini



Menapak pi taxi stop

Sampai bilik, kitorang kemas2 barang sebab besok nak check-out pastu akan spend 3 days outside Seoul.
End of day 3.