Nuffnang Ads

May 03, 2017

South Korea Autumn 2016 : Day 9 - Namsan Park & Goodbye SK!

6/11/2016

Last day kat Seoul ... flight kitorang petang kul 16:30 ... so ade masa sket pagi ni before amik bas ke Incheon ... lepas breakfast and kemas2 beg, kitorang terus check-out pastu tinggalkan luggage kat guesthouse kejap ... pastu menapak pegi Namsan Park yg kat depan cable car station






Kitorang tak naik sampai atas pun ... just jalan2 kat belah bawah jer sebab takut terlambat lak nak kejar bas ke airport







Lepas tu terus kitorang balik semula ke guesthouse ... amik bag and menapak ke bus stop untuk amik bas ke airport ... perjalanan ke airport amik masa sejam ... dapat la layan view Seoul one last time huhuhu

Sampai kat airport, queue untuk counter check-in sangat la panjang ... ni la padahnye tak buat web check-in awal2


Settle check-in, kitorang terus masuk dalam departure hall ... dah cop passport segala, kitorang pegi ke area food court Food Empire sebab kat situ ade satu restaurant halal nama Nimat ... ni dekat area gate 118...  kedai ni ade jual macam2 jenis kimbap ... aku beli bulgogi kimbap ... sedap jugak la ... harga less than 10k won and portion agak besar


Abis makan, aku singgah satu kedai convenience store kat area situ pastu beli 5 ketul susu pisang wat balik mesia ... hahaha sebelum ni mmg takde jumpe kedai yg jual susu pisang dalam departure hall ni ... tapi this time dah ade so ape lagik, terus aku rembat 5 ketul ... dalam check-in luggage dah ade a few more ... pastu sempat jugak masuk duty free shop ... one last round of shopping before balik


Finally, boarding around 4pm


Dengan ini tamatlah sudah percutian 9 hari kitorang ... ini adelah trip aku yang ke10 ke South Korea dalam masa 5 tahun ... serius negara ni sangat cantik untuk di explore ... lagik banyak tempat aku pegi, lagi jatuh chenta aku dengan South Korea ... moga2 dimurahkan rezeki untuk repeat lagik South Korea, insyaallah.

The End.

Goodbye Seoul .. till we meet again

No comments:

Post a Comment