Nuffnang Ads

January 19, 2018

Capturing sunrise in Pulau Perhentian

Moment-moment indah menunggu sunrise di Long Beach, Pulau Perhentian Kecil
#throwbackPerhentian2017











January 18, 2018

Saman pertama & terakhir


Sepanjang 6 tahun aku dok kat Putrajaya, tak penah2 lagik kene saman ... ahkak adelah pemandu berhemah yer ... alih2 during my last 2 weeks in Putrajaya, tetiba je kene saman sebab park kete kat no parking zone tepi Alamanda T___T
Sebelum ni penah jugak parking kejap kat tempat yg sama sebab nak pi cucuk duit kat atm RHB tapi most of the time lepas ofis hour. Ntah kenapa di hari kejadian kene saman tu aku bleh terlama plak kat dalam Alamanda tu siap masuk Cold Storage bagai padahal tujuan utama just nak kuarkan duit jer pun .. Last2 selamat la dapat sekeping surat chenta dari pak polisi ... Salah sendiri so redho jer lah ... leh buat kenangan my one and only saman sepanjang dok Putrajaya
Moral of the story, jgn kedekut nak spend RM2 untuk masuk parking Alamanda T_T

January 17, 2018

Dukmanjae Hanok Stay, Jeonju


Kitorang stay kat hanok stay ni masa trip pi Jeonju back in 2016. Dukmanjae ni terletak dalam area Jeonju Hanok Village.
Meh aku buat review bergambar.


Lokasi Dukmanjae ni agak jauh dari main street Jeonju Hanok Village. Kalau dari Jeondong Cathedral, dalam 800 meter jugak kene menapak. Tapi sebab kitorang dapat bilik ni dengan harga agak murah which is RM170 pernite for 2 pax, so redho je lah


Landmark nak masuk lorong pi Dukmanjae ni adalah Holly's Coffee ... ada signboard agak besar dekat bangunan across the road


Hanok stay ni agak terkedalam sket so just follow signboard yg ada along the small path itu.



Kitorang amik ondol room for 2 person. Dapat bilik kat tepi lorong masuk. Bilik attached with private bathroom. Jangan risau, staff yang jaga Dukmanjae ni speaks excellent English. Boleh tanya macam2 kat dia.



Bilik adalah agak basic. Ada tv, mini fridge, tilam, selimut, bantal kecik, bath towel cinonet, ekon dan meja kecik seketul




Pintu bilik air


Bilik air jugak cukup lengkap. Bodywash, shampoo, toothpaste, toilet paper semua ada. Hot shower sudah semestinya. Kalo tak keras kejung weh nak mandi.

Rules & regulations

Cantik lampu camnih

This is how you lock the door from the inside ... traditional sangat


Dukmanjae ni ada kitchen comel tapi facilities tip top. Free bread, butter, jam, fruits, coffee, tea.



I miss Maxim coffee T_T


Dukmanjae ni sebenarnya tak besar pun. Maybe around 10 rooms jer kot.




Overall, it was a nice experience lah given that it was our first time staying at hanok stay guesthouse. Dekat Jeonju Hanok Village ni sebenarnya banyak sangat hanok stay. Dukmanjae ni adalah one of the cheaper ones, hence the location yg agak jauh dari main street.Anyhow, kitorang puas hati dengan hanok stay ni. Would love to go back and stay here again :)



January 11, 2018

Tiket murah ke Maldives


Thought of sharing this with everyone.
Murah bebeno tiket ke Maldives ni especially during school holidays plak tu.
Nak beli ke tak ni ?? Emmmm ....