Nuffnang Ads

March 29, 2018

Runcation Miri 2018


Aku terbang ke Miri dua minggu lepas untuk Miri Marathon. Sebenarnya bukan nak lari sangat pun, masuk 10km jer pun .. it's more like saja nak jalan2 ilangkan stress
Sebab takde apa sangat aktiviti kat sane selain dari marathon tu, jadiknye aku letak highlights jer lah yer

Canada Hill - tempat wajib terjah kalo gi Miri ... ada monument The Grand Old Lady which is the first oil well in Malaysia, ada Museum Petroleum, boleh tengok view town Miri dan boleh layan sunset cun kat atas ni













Coco Cabana - tempat ni dulu namanya Miri Marina. Tak tau la bila tukar nama. Kat sini terletaknya Seahorse Statue yg besar gabak itu. Ada banyak gerai kecik jual makanan. Ada pangkin untuk melepak. Kebetulan masa aku pi tu time cuti sekolah, mmg meriah lah. Lain bebeno dah dari dulu. Tempat ni jugak spot yang cun utk layan sunset.








Sekitar bandar Miri



Masjid At-Taqwa





Makan-makan

Dah lama ngidam nak makan kat Sugarbun. Yang kat KL tak sempat nak terjah lagik

Mee kolok wantan sup kat Shukie

Lalapan ayam + 3 layer tea kat Restoran Muara

Mee jawa kat Shukie ... tak seumpphhh yang kat kg Pulau Melayu

Beli kek lapis sket kat kedai ni

Yang kaler2 tu harga RM21. Yang lapis hijau harga RM12.70

Itulah saja highlights untuk trip runcation ni. Tak banyak tempat aku terjah. Harap2 tahun depan ada rezeki utk join marathon ni lagik.

March 16, 2018

AXA Travel Insurance Survey

Submit a simple survey, refer your friends and a Samsung Galaxy S9 Plus could be yours.


Follow the following link to do this survey :
http://wshe.es/pODAUgBc?wp-rc=HK2PVsgGVBxW8SGQkEY1oMbZ

March 02, 2018

e-Filing LHDN 2017


Tahun ni aku submit awal dengan harapan dapat refund awal. Amin.

March 01, 2018

I eat : Feb 2018

Sudah 10 bulan aku amalkan eat clean diet. Walaupun ada jugak cheat days, cheat meals, telan kek, makan eskrem, etc etc, tapi aku masih istiqomah. Biasalah nafsu makan ni susah nak kawal kan.
Here are some of my home prepared meals for last month.


































Konsep aku senang je, mesti ada carb, protein & lots of veggies. Aku masih lagi mencari idea baru & simple untuk edisi masak2 bulan ni. Maklumlah ahkak idok la rajin bebeno kan. Itu yg dok repeat menu sama jer. Janji perut boleh terima. Moga-moga menu bulan march ni ada sedikit kelainan . Tengok la kalo rajin huhuuhhuhu.