Nuffnang Ads

May 21, 2018

AirAsia Free Seats


Tahun depan lom ada apa2 travel plan lagik T__T

May 18, 2018

May 15, 2018

From KL Sentral to Subang Airport via Skypark Link


Skypark Link adalah new train service by KTMB menghubungkan KL Sentral dengan Subang airport. Aku sempat merasa naik train ni utk ke Subang airport minggu lepas. Train service ni baru start 1/5/2018 dan sekarang ni diorang bagi free ride for 1 month.


Train station kat Subang airport tu namanya Terminal Skypark. Dari KL Sentral ke Terminal Skypark ni, perjalanan amik masa 30 minit with a quick stop kat stesen Subang Jaya.


Sekarang ni kekerapan train takde cun sangat so kene plan awal2 nak naik train kul brape. Mengikut news, start 1/6/2018 kekerapan train adalah sejam satu train.


Dekat KL Sentral, kene pegi ke Gate D untuk naik Skypark Link. Pastu turun ke Platform 3. Kalau tak pasti, boleh tanya habang2 KTMB yg dok jaga dekat tepi gate tu. Since masa aku naik ni still in free ride phase, diorang bagi aku pass thru gitu je takyah pakai token ape semua. Tapi masa balik ke KL Sentral dari Terminal Park, semua passenger kene amik token dulu kat kaunter.






Skypark Link ni ada 3 gerabak. Train yg aku naik ni jenis seat facing each other. Mengikut info dari staff KTMB, ada jugak train yg seat 2-2 macam train biasa.



Pada setiap penghujung train, ada tempat duduk Priority Zone utk org tua, OKU, wanita & kanak2. Tempat letak bagasi pun dekat area ni jugak



Ruang train agak selesa dengan seat face-to-face gini. Senang untuk org yg bawak luggage besar.


Ada free wifi dalam train ni.



Train gerak on time. Layan view along the way.




Dah sampai Terminal Skypark. Train stop kat Platform 2. Besar jugak station Terminal Skypark ni.










Terminal Skypark ni letaknya kat seberang jalan depan Subang airport tu. Dari sini, ada covered walkway untuk ke jejantas depan airport.




Jalan lenggang kangkung 5 minit dah sampai kat jejantas utk cross pegi airport. Kat jejantas tu ada lift so jgn risau kalau bawak beg gedabak.


Aku naik tangga je sebab ramai plak queue nak naik lift.



Dah sampai Subang airport.



Okeh jom cuti-cuti post pru!


Bagi aku, sangat convenient bila ada train direct dari KL Sentral ke Subang airport ni. Harap2 jangan la KTMB buat pe'el lama train delay lah, train kensel lah, retime lah semua. Nak2 plak ni train to/fro airport whereby semua org rushing nak kejar flight kan.

Sementara tengah free ride ni, marilah kita ramai2 try this train service.

May 03, 2018

Spring Cleaning : Brooks SCKLM2018 Run Happy Running Tee to let go

Aku nak let go baju running tee Brooks special edition SCKLM2018.
It was an impulse buy masa pi collect SCKLM race kit bulan lepas.
Masa beli fefeeling muat, bila balik umah try, rupanya sedikit ketat.
So aku nak let go below actual price lah yer.



Size : Women M
Half Chest :  46.2 cm ( 18 inch)
Length : 62.5 cm ( 24.6 inch )
Condition : New with tag still on ( tried once just for fitting )
Selling price : RM79 ( include postage ) - actual price was RM89
It comes together with Brooks voucher, valid until 31/05/2018.

Sapa2 yg berminat, email me at azradiza@yahoo.com

Thanks :)